Ik wilde ervoor zorgen dat vrouwen elke dag stralen, en ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde doen.

Ik zag dat veel vrouwen klachten hadden, en wist dat ik ze kon ondersteunen. Zo is Natuurlijk eet je zo geboren.

Amelie
over mij

Hoe het allemaal begon, van experimenteren naar studeren.

Genieten van eten is mij met de paplepel ingegoten, maar als tiener begon ik ook nieuwsgierig te worden naar de waarde van voeding. Wat is goed voor je, en wat is minder gezond? Ook experimenteerde ik met vegetarisch en plantaardig eten, iets wat zeldzaam was in het Zeeland van de jaren negentig. Ik besloot dat ik een studie wilde volgen waardoor ik bij kon dragen aan de gezondheid van mensen. Het werd de laboratoriumopleiding, met als studierichting klinische chemie zodat ik in een ziekenhuis kon gaan werken. Hier leerde ik hoe bijzonder complex het menselijk lichaam werkt, en het effect van ziekten op je lijf.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben op een laboratorium van de bloedbank miste ik het contact met patiënten. Ik vond een baan als doktersassistente, maar kon hier mijn ei niet kwijt. Bij toeval rolde ik de bruidsmode in, en ben 14 jaar eigenaar geweest van het grootste bruidshuis van Zeeland.

Amelie

Ik besloot het heft in eigen handen te nemen.

Ondertussen werden mijn drie zoontjes geboren, en we kwamen terecht in de wereld van allergieën, eczeem en gedragsproblemen.
Ik besloot het heft in eigen handen te nemen, en in samenspraak met artsen ben ik op mijn eigen wijze voedsel gaan introduceren, en hun gezondheid gaan ondersteunen. In deze periode verdween het eczeem, de hoofdpijn, onrust en buikpijn bij onze jongens, en ook ik merkte veranderingen,  Zo had ik geen hooikoorts, astma problemen of eczeem meer. Ook viel ik 12 kg af door verandering van voeding.
Er kwamen steeds meer vragen van mensen die vergelijkbare problemen hadden. Ik kon vertellen dat het hielp, maar waarom?
Zo begon ik weer te studeren naast mijn gezin en eigen zaak.

Het was heerlijk om intensief contact met bruiden te hebben, op de weg naar hun trouwdag. Maar ik zag ook dat veel vrouwen lichamelijke klachten hadden, zoals problemen met hun darmen, hormonen, huid en gewicht. Ik wist dat ik deze vrouwen kon ondersteunen, en ik wilde ervoor zorgen dat vrouwen niet alleen op hun trouwdag maar elke dag konden stralen. Na het overdragen van mijn bedrijf ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde doen. Mensen begeleiden om gezond te worden. Natuurlijk eet je zo was geboren!  

Wat is typisch Amélie?

Ik drink mijn koffie sterk en zwart. Omdat ik van teveel koffie ga stuiteren heb ik ook veel verschillende smaken kruidenthee in huis om uit te kiezen. Voor elk moment een andere thee, maar mijn favoriete smaak is Women’s Dream.

Met mijn Franse roots ben ik dol op lekker eten. Het liefste bezoek ik in Frankrijk boeren markten, op zoek naar de lekkerste geitenkaasjes en neem bij de boulangerie verse croissantjes mee.

Ik heb jaren geleden besloten om alleen nog maar kleding te dragen waar ik blij van word. Dat kan een spijkerbroek met een shirt zijn, maar meestal zijn dit jurkjes samen met rode lippenstift en nagellak.

Ik geniet ervan om dingen te creëren. Een nieuwe recept, muziek op de piano, een mooie dans en door te spelen met woorden of verf.

Ik lees alles wat los en vast zit, door mijn hele huis liggen boeken waar ik in aan het lezen ben. Mijn favoriete boeken zijn “Een schitterend gebrek”, “Voeding en fysieke degeneratie” en “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw”. Dat laatste is trouwens een kookboek, want het huishouden is niet mijn ding.

Naast mijn man en drie zonen ben ik ook dol op mijn twee meisjes. Dat zijn onze zwart-witte poes Dropje en Beagle hond Lotje.

natuurlijk eet je zo

Wat is jouw verhaal?

Loop je vast met je lijf en wil je dit delen? Ik help je graag!

Gevolgde opleidingen

Orthomoleculaire natuurgeneeskunde

Vierjarige HBO beroepsopleiding. Orthomoleculaire en medische kennis op het gebied van voedingsleer, spijsvertering, hormonen, immuunsysteem en veel voorkomende klachten zoals darmklachten, auto-immuunziekten, allergieën, intoleranties, virale infecties, huidklachten, burn-out, angst, depressie, stress, hormonale klachten, welvaartsziekten, (chronische) pijn, ontstekingen, hart- en vaatziekten, reumatische ziekten, metabool syndroom, schildklierproblemen, sport en blessures, overgewicht & diabetes mellitus.

Hormoontherapeut 

Werking van hormonen door het hele leven. O.a. vrouwelijke hormoonklachten, overgang, stress, zwangerschap en invloed van de kritische periode (periode vanaf de conceptie t/m 2 jaar) op de rest van jouw leven. 

Voedingsdeskundige

Voedingsleer, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, voeding en leefstijladvies bij diverse klachten.

Klinische Chemie

Opleiding tot klinisch chemisch analist. o.a. anatomie, fysiologie, pathologie, klinische chemie, hematologie, interpretatie van laboratoriumonderzoek en het analyseren van bloedcellen en lichaamsvocht.

Gevolgde nascholing

Hormoonexpert

Vruchtbaarheidsproblemen, PMS, PCOS, endometriose, oestrogeendominantie, de overgang, andropauze, chronische stress, darmen, sportprestaties, moeder en kind.

Neuro-Breinexpert

Neurotransmitters en hun invloed op de glucosehuishouding, de darm-hersenverbinding, slaap, het immuunsysteem, hersenenziekten en auto-immuunziekten.

Div. nascholingen over hormonen

Hormonale klachten bij mannen en vrouwen. O.a. over PMS, PCOS, endometriose, vruchtbaarheid, overgewicht, overgang, schildklier, preconceptie, zwangerschap, geboorte en bijnieren.

Div. nascholingen over neurotransmitters

Stress, (eet)verslaving, stemmingswisselingen, slaapproblemen, psychische klachten en het effect van neurotransmitters op brein, gedrag en lichaam.

EMB therapeut

Afname en interpretatie van deze test,  incl. nascholingen en verdiepingsmodules.

Medische Immunologie

Opbouw en fysiologie van het immuunsysteem, auto-immuunziekten, allergieën en infectieziekten.

Basisvakopleiding Chinese Geneeskunde

Traditional Chinese Medicine (TCM) - Behandelmethoden en kennis met het menselijke lichaam volgens de Chinese zienswijze, een gezond lichaam en ziekteverschijnselen wanneer dit evenwicht uit balans is.

TCM Fytotherapie (i.o.)

Driejarige opleiding tot Fytotherapeut. Het verbouwen, gebruiken en toepassen van geneeskrachtige planten en kruiden vanuit de Westerse natuurgeneeskunde en TCM.

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur inzetten als ondersteuning of zelfstandige therapie bij o.a. pijn, hormonale klachten, stress, psychische klachten en slaapproblemen.

Cupping Coach

Therapeutisch lichaamswerk. Bij klachten van spieren, bindweefsel, immuunsysteem, zenuwstelsel, stress, onverwerkte emoties, voor betere ontgifting en doorbloeding. O.a. Oosters en westers cuppen, vuurcuppen, detoxcuppen, ademwerk, buik en orgaanmassage.

Energetische massage

Met deze massage stimuleer je de energiestroom in het lichaam die verstoort kan zijn door bijvoorbeeld stress, angst, spanning, pijn of verdriet. Hierbij wordt aandacht gegeven aan die plekken waar de energie niet stroomt, en de blokkades weer losgemaakt zodat je fysieke, mentale en emotionele spanning kunt loslaten.

NEI therapie

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) ga je naar de oorzaak van je klachten en herstelt de balans waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten kunnen verdwijnen.

Energetische behandelingen

Energetisch lichaamswerk bij rug/nek/schouder/hoofdpijn hormonen, stress, angst, negatieve gevoelens, en onverwerkte emoties e.a.

CrossYoga Teacher Training 200 RYT (i.o.)

Internationale christelijke yoga opleiding incl. relax, slow, flow en strong yoga.

Yogatherapie bij hormonale klachten

Yoga bij hormonale klachten zoals PMS, menstruatieklachten, PCOS, menopauze en stressklachten.

Hormoonyoga

Hormoonyoga helpt om jouw hormonen (en emoties) in balans te houden.

Scroll naar boven