Ik wilde ervoor zorgen dat vrouwen elke dag stralen, en ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde doen.

Ik zag dat veel vrouwen klachten hadden, en wist dat ik ze kon ondersteunen. Zo is Natuurlijk eet je zo geboren.

Amelie
over mij

Hoe het allemaal begon, van experimenteren naar studeren.

Genieten van eten is mij met de paplepel ingegoten, maar als tiener begon ik ook nieuwsgierig te worden naar de waarde van voeding. Wat is goed voor je, en wat is minder gezond? Ook experimenteerde ik met vegetarisch en plantaardig eten, iets wat zeldzaam was in het Zeeland van de jaren negentig. Ik besloot dat ik een studie wilde volgen waardoor ik bij kon dragen aan de gezondheid van mensen. Het werd de laboratoriumopleiding, met als studierichting klinische chemie zodat ik in een ziekenhuis kon gaan werken. Hier leerde ik hoe bijzonder complex het menselijk lichaam werkt, en het effect van ziekten op je lijf.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben op een laboratorium van de bloedbank miste ik het contact met patiënten. Ik vond een baan als doktersassistente, maar kon hier mijn ei niet kwijt. Bij toeval rolde ik de bruidsmode in, en ben 14 jaar eigenaar geweest van het grootste bruidshuis van Zeeland.

Amelie

Ik besloot het heft in eigen handen te nemen.

Ondertussen werden mijn zoontjes geboren, en we kwamen terecht in de wereld van allergieën, eczeem en gedragsproblemen. Ik besloot het heft in eigen handen te nemen, en in samenspraak met artsen ben ik op mijn eigen wijze voedsel gaan introduceren, en hun gezondheid gaan ondersteunen. In deze periode verdween het eczeem, de hoofdpijn, onrust en buikpijn bij onze jongens, en ook ik merkte veranderingen,  Zo had ik geen hooikoorts, astmatische problemen of eczeem meer. Ook viel ik 12 kg af door verandering voedingspatroon. Er kwamen steeds meer vragen van mensen die vergelijkbare problemen hadden. Zo begon ik weer te studeren naast mijn gezin en eigen zaak.

Het was heerlijk om intensief contact met bruiden te hebben, op de weg naar hun trouwdag. Maar ik zag ook dat veel vrouwen lichamelijke klachten hadden, zoals problemen met hun darmen, hormonen, huid en gewicht. Ik wist dat ik deze vrouwen kon ondersteunen, en ik wilde ervoor zorgen dat vrouwen niet alleen op hun trouwdag maar elke dag konden stralen. Na het overdragen van mijn bedrijf ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde doen. Mensen begeleiden om gezond te worden. Natuurlijk eet je zo was geboren!  

Wat is typisch Amélie?

Ik drink mijn koffie sterk en zwart. Omdat ik van teveel koffie ga stuiteren heb ik ook 24 verschillende smaken kruidenthee in huis om uit te kiezen. Daar drink ik elke dag liters van, en mijn favoriete smaak is Women’s Dream.

Met mijn Franse roots ben ik dol op lekker eten. Het liefste bezoek ik in Frankrijk boeren markten, op zoek naar de lekkerste geitenkaasjes en neem bij de boulangerie verse croissantjes mee.

Ik heb jaren geleden besloten om alleen nog maar kleding te dragen waar ik blij van word. Dat kan een spijkerbroek met een shirt zijn, maar meestal zijn dit jurkjes in vrolijke kleuren.

Ik geniet ervan om dingen maken. Een nieuwe recept, muziek op de piano, een mooie dans, en ik speel graag met woorden of verf.

Ik lees alles wat los en vast zit, door mijn hele huis liggen boeken waar ik in aan het lezen ben. Mijn favoriete boeken zijn “Een schitterend gebrek”, “Voeding en fysieke degeneratie” en “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw”. Dat laatste is trouwens een kookboek, want schoonmaken is niet mijn ding.

natuurlijk eet je zo

Wat is jouw verhaal?

Loop je op een bepaalde manier vast met je lijf en wil je dit delen? Ik help je graag!

Gevolgde opleidingen

Orthomoleculaire natuurgeneeskunde (4-jarige HBO opleiding)

Orthomoleculaire en medische kennis op het gebied van voedingsleer, spijsvertering, hormonen, immuunsysteem en veel voorkomende klachten zoals darmklachten, auto-immuunziekten, allergieën, intolerantie, virale infecties, huidklachten, burn-out, angst, depressie, stress, hormonale klachten, welvaartsziekten, (chronische) pijn, ontstekingen, hart- en vaatziekten, reumatische ziekten, metabool syndroom, schildklierproblemen, sport en blessures, overgewicht & diabetes mellitus.

CrossYoga Teacher Training 200 RYT (i.o.)

Internationale christelijke yoga opleiding incl. relax, slow, flow en strong yoga. "Crossyoga works to heal and strengthen your body, soul and mind through modern postural yoga rooted in Christ"

Hormoonexpert

Vruchtbaarheidsproblemen, PMS, PCOS, endometriose, oestrogeendominantie, de overgang, andropauze, chronische stress, darmen, sportprestaties, moeder en kind.

Hormoontherapeut 

Werking van hormonen door het hele leven. O.a. vrouwelijke hormoonklachten, overgang, stress, zwangerschap en invloed van de kritische periode (periode vanaf de conceptie t/m 2 jaar) op de rest van jouw leven. 

Medische Basiskennis

Basisopleiding medische kennis voor zorgprofessionals. Fysiologie, anatomie en pathologie van het menselijke lichaam.

Voedingsdeskundige

Voedingsleer, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, voeding en leefstijladvies bij diverse klachten.

Klinische Chemie

Opleiding tot klinisch chemisch analist. o.a. anatomie, fysiologie, pathologie, klinische chemie, hematologie, interpretatie van laboratoriumonderzoek en het analyseren van bloedcellen en lichaamsvocht.

Gevolgde nascholing

Verdiepingsmodule vrouwelijke hormonen 

Menstruatieklachten, PCOS, verminderde vruchtbaarheid, overgangsklachten, endometriose en oestrogeendominantie. 

Div. nascholingen over hormonen

Hormonale klachten bij mannen en vrouwen. O.a. over PMS, PCOS, Endometriose, vruchtbaarheid, overgewicht, overgang, schildklier en bijnieren.

Div. nascholingen over neurotransmitters

Afname en interpretatie van de Neuro4Profiel test. Verder nascholingen o.a. over stress, (eet)verslaving, stemmingswisselingen, slaapproblemen en het effect van neurotransmitters op brein, gedrag en lichaam.

Yoga therapie i.o.

Yoga bij hormonale klachten van mannen en vrouwen. O.a. vruchtbaarheid, overgang en hormonale klachten.

EMB test

Afname en interpretatie van deze test,  incl. nascholingen en verdiepingsmodules.

Metabolic Balance

Persoonlijk voedingsprogramma gebaseerd op jouw bloedwaarden. Incl. nascholingen.

Orthomoleculair specialist: kinderen 

Verdiepingsmodule over o.a. Preconceptie, zwangerschap, geboorte en (borst)voeding.

Medische Immunologie

Opbouw en fysiologie van het immuunsysteem, auto-immuunziekten, allergieën en infectieziekten.

Scroll naar top